Halogassa a gázkazán cserélését okosan!

Halogassa a gázkazán cserélését okosan!

Rendszeres karbantartással sokáig halogathatja a gázkazán cserélését és egyéb előnyökre is szert tehet. Mi elvégezzük a szükséges teendőket és tanácsokkal is ellátjuk!

Egy jól megválasztott gázkazán éveken át gondtalanul teszi a dolgát, ez azonban nem jelenti azt, hogy elég vele akkor foglalkozni, amikor probléma lép fel a működésében. Rendszeresen, évente legalább egy alkalommal be kell iktatni a szakszerű karbantartást. Miért olyan fontos ez?

A készülékek hosszú élettartammal hálálják meg a gondoskodást, azonban a karbantartás elhanyagolása meghibásodásokat eredményezhet és bizony a gázkazán cserélésére is idő előtt lehet szükség. Ám nem ez az egyetlen, amit nyerni lehet vele, egy kis odafigyeléssel alacsonyan tarthatóak az üzemeltetési költségek, de rendszerint ez a feltétele a gyártói garanciának is.

A karbantartás menetét és a pontos feladatokat mindig a készülék típusa határozza meg, ezzel kapcsolatban a szerelési útmutató az irányadó. Komolyabb műveletekbe semmiképpen sem ajánlott kezdeni laikusként, viszont egy kis odafigyeléssel még jobban elodázható a csere. Íme néhány tipp:

  • Az egyik legfontosabb feladat az optimális nyomás beállítása. Ennek értékét időről időre ellenőrizni kell, és ha bármelyik irányba eltérés mutatkozik, újra be kell állítani.
  • Ide kapcsolódik a radiátorok légtelenítése is, ez ugyanis nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kazán teljesen át tudja melegíteni a fűtőtesteket.
  • Gondoskodni kell a gázkazán szellőzéséről, ehhez nem kell tenni semmit, egyszerűen csak figyelni kell arra, hogy a készülék környezete ne legyen túlságosan zsúfolt.
  • Kapcsolódó feladatként célszerű elvégezni a csövek szigetelését, azok befagyása ugyanis a készülék meghibásodásához vezethet.

A jó időzítéssel rengeteg bosszúságtól kímélhetik meg magukat a tulajdonosok, ezért ezzel kapcsolatban is megosztunk egy tanácsot. A szakszerű karbantartást érdemes a fűtésszezon után, a tavaszi időszakban elintézni, ilyenkor ugyanis nem kell sokáig várni a szakemberre, ősszel pedig gondtalanul indulhat a következő szezon.

Halogassa a gázkazán cserélését, ameddig csak lehetséges! Mi elvégezzük a karbantartást, ha pedig már semmi nem segít, vállaljuk az új készülék telepítését is – várjuk megkeresését!

Kérdésével forduljon hozzánk bizalommal!

+3670/ 612-3123 +3630/ 213-8006 Küldj üzenetet!
Facebook
youtube
Azonnali elérhetőség
Tel:
0670-6-123-123
0630-2-138-006
Email:
dezsecsoszer@gmail.com