Műszaki-biztonsági felülvizsgálat

A nemzetgazdasági miniszter 19/2012. (VII.20.) NGM rendelete alapján 2012. szeptember 1. óta a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatát az ingatlantulajdonos köteles elvégeztetni.

A felülvizsgálatot kizárólag műszaki biztonsági felülvizsgálatra jogosító engedéllyel rendelkező gázszerelő végezheti. A felülvizsgálatról jegyzőkönyv készül, melyet a Gázszolgáltató felé leadunk.

A Dézsé Csőszer Kft. vállalja:

gázvezetékeinek és gázkészülékeinek felülvizsgálatát.

Mit érdemes tudni a műszaki biztonsági felülvizsgálatról?

A gázkészülékek használata mindenki számára természetes manapság, hiszen a segítségükkel ma már könnyedén biztosítjuk a meleg vizet, vagy éppen télen a fűtést, de még a meleg ételt is el tudjuk készíteni a közreműködésükkel. Mivel használatuk megkerülhetetlen része a napi rutinnak, ezért ajánlott fokozott figyelmet fordítani a rendszeres biztonsági felülvizsgálatukra, karbantartásukra.

Ezzel a rutinnal nem csak saját magunknak teszünk jót, de eleget teszünk az ezt előíró rendeletnek is. A műszaki biztonsági felülvizsgálat során átvizsgálásra kerül a gázkészülék egésze és a hozzátartozó gázvezetékek is, melynek során a szakember eldönti, hogy a készülék használatra alkalmas állapotban van-e, nem sérült vagy hibás-e. Ez az ellenőrzés mindenki számára kötelező, társasházak, panellakások és egyéb ingatlanok esetében is, évente legalább egyszer.

Ön se hanyagolja el ezt a kötelességét, mert akár emberéletek is múlhatnak rajta. Keressen bátran, és bízza a műszaki biztonsági felülvizsgálatot mestervizsgával rendelkező gázszerelőre!

Ne feledkezzünk meg a gázkészülék felülvizsgálatról sem!

gázkészülék felülvizsgálatA gázkészülékek felülvizsgálata kiemelt jelentőséggel bír, sokak számára azonban nem teljesen világos, hogy miért is szükséges ez az intézkedés. Általános jelenség ez ügyben, hogy nincs vele semmi gond, hiszen mind ezidáig tökéletesen működött. Ez sajnos gyakran óvatlan feltételezés, hiszen sok apró és árulkodó tényező elkerülheti a laikusok figyelmét a gázkészülékekkel kapcsolatban.

A gázkészülékek felülvizsgálatának jelentőségét mi sem tükrözi jobban, hogy mostanra már jogszabály is szabályozza ezt. Sajnos ennek szomorú előzményei vannak, hiszen számtalan tragikus kimenetelű baleset következett a nem megfelelően működő készülékek miatt. A gázkészülék felülvizsgálat során a szakemberek gondosan ellenőrzik a készüléket, a légbeejtő nyílásokat, valamint, hogy a vezetékrendszerekből nem szökik-e el a gáz. Súlyos probléma esetében azonnal le kell kötni a gázkészüléket a lakás rendszeréről, mivel gyakran nem lehet érzékelni a gázszagot.

Ne feledkezzen meg Ön sem a rendszeres gázkészülék felülvizsgálatról, és válasszon egy megbízható szakembert ennek elvégzésére! Keresse cégünket a feltüntetett elérhetőségeinken!

Dinnyés Zsolt ügyvezető, gázszerelő mestervizsgával rendelkezik.

forrás: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200019.NGM

Akkreditált gázszerelő

Akkreditált gázszerelő

új Arckép gáz hátul2

Akkreditált gázszerelő

 

A gázkészülékek műszaki biztonsági felülvizsgálatáról

A gázkészülékek műszaki biztonsági felülvizsgálatárólA gázkészülékek műszaki biztonsági felülvizsgálatának mibenlétével sokan nincsenek tisztában, ezért érdemes egy kicsit jobban körüljárni a témát. Azt tudjuk, hogy a gázkészülékeket ajánlott bizonyos időközönként átnézetni, karbantartatni, mert megnöveljük vele élettartamukat, gondoskodunk biztonságos használatukról.

A felülvizsgálatra, ami a gázkészülékekre és gázvezetékekre egyaránt vonatkozik, azért van szükség, hogy a szakemberek megbizonyosodjanak afelől, hogy a készülék helyesen lett beüzemelve és a működése is biztonságos. Erre a felülvizsgálatra 10 évente kerül sor, elvégzését jogszabály írja elő. A biztonsági felülvizsgálat költségei a szolgáltatót terhelik, de ha a szakemberek valamilyen hibát találnak, javíttatni a tulajdonos kötelessége.

A gázkészülékek műszaki biztonsági felülvizsgálata során a gázszerelők ellenőrzik, hogy volt-e rendszeres karbantartás, kielégítő-e a berendezés légellátása, nincs-e gázszivárgás, szabályosan vannak-e bekötve a csövek, vezetékek stb.

Keressen minket bizalommal és vegye igénybe színvonalas szolgáltatásainkat akkor is, amikor gázkészülékek műszaki biztonsági felülvizsgálatára van szükség!

A gázkészülék felülvizsgálatának menetéről bővebben

A gázkészülék felülvizsgálatának menetéről bővebbenA gázkészülékek rendkívül fontos szerepet töltenek be a háztartásokban, azonban egyúttal fokozott veszélyeket is tartogatnak, legfőképp akkor, ha már jó pár évesek, vagy korábban valamilyen probléma merült fel a működésükben. Az, hogy milyen állapotú és biztonsággal használható-e, a gázkészülék felülvizsgálatával lehet hiteles információkat szerezni.

A gázkészülék felülvizsgálat során azt ellenőrzik a szakemberek, hogy a berendezés az üzembe helyezésekor megfelelt-e a hatályos műszaki-biztonsági szabályoknak, továbbá adottak-e a biztonságos üzemeltetés feltételei. Ellenőrzik, hogy van-e gázszivárgás, a légellátás megfelelő-e, a karbantartás megtörtént-e, és legfőképp azt, hogy a berendezés működése nem okozhat-e életveszélyes állapotokat. A felülvizsgálatot a fogyasztói rendszeren kell elvégezni, amely a felhasználási hely telekhatárától kiinduló vezetéktől a gázkészülékig tart. A fogyasztói rendszer részei a csatlakozóvezetékek, a fogyasztói vezeték, a felhasználói berendezés, valamint a rendeltetésszerű és biztonságos használathoz szükséges tartozékok. A gázkészülék felülvizsgálatát a műszaki-biztonsági felülvizsgálatra jogosító engedéllyel rendelkező gázszerelő végezheti.

Most éppen aktuális a gázkészülékek felülvizsgálata. Kezdje a fűtésszezont megbízható, biztonságos készülékkel, a felülvizsgálat elvégzéséért vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Facebook
youtube
Azonnali elérhetőség
Tel:
0670-6-123-123
0630-2-138-006
Email:
dezsecsoszer@gmail.com