Minden egy helyen a műszaki-biztonsági felülvizsgálatról

Minden egy helyen a műszaki-biztonsági felülvizsgálatról

A gázrendszerek műszaki-biztonsági felülvizsgálata egyfelől kötelező, másfelől a tulajdonos érdekét szolgálja. Miért olyan fontos ez és mi történik az ellenőrzés alkalmával?

Bár rengeteg háztartásban van használatban valamilyen gázkészülék és időről időre hallani balesetekről, amiket az elégtelen biztonsági körülmények okoznak, sokan mégis úgy vélik, tragédiák csak másokkal történnek. Talán éppen ez az oka annak, hogy a gáz felülvizsgálatát sem övezi kellő figyelem, pedig ez a biztonságos használat kulcsa. Miért?
Az úgynevezett nyílt égésterű kazánok a lakótérből szívják el az égéshez szükséges levegőt, az ehhez szükséges utánpótlás pedig a nyílászárók résein keresztül jut a helyiségekbe. Ám amennyiben ez nem történik meg, esetleg egy ventilátor szívja el a szükséges levegőt, az egyenes út a szén-monoxid termelődéshez, ami a lakótérbe jutva súlyos egészségügyi problémák okozója lehet.

Ezek a problémák elkerülhetők, mégpedig a gázvezetékek és szerelvények műszaki állapotának felmérésével. A rendeletben előírt időközönként, illetve bizonyos épületfelújítási munkálatokat követően ellenőrizni kell a komplett fogyasztói rendszert a telekhatáron belül, melybe beletartozik a csatlakozó vezeték, a fogyasztói vezeték, továbbá a felhasználói berendezés.

A felülvizsgálat alkalmával a szakemberek ellenőrzik a hatályos műszaki-biztonsági szabályoknak való megfelelést és a biztonságos üzemeltetést befolyásoló feltételeket is. Megvizsgálják többek között, hogy megtörtént-e a készülék karbantartása, megfelelő-e a légellátás, van-e gázszivárgás, ezzel pedig máris egy sor problémát ki lehet szűrni.

A gázvezeték felülvizsgálatát csak engedéllyel rendelkező szakember végezheti, a szolgáltatás megrendelése azonban a tulajdonos kötelessége. A szakember egy előre egyeztetett időpontban ellenőrzi a gázrendszert, majd jegyzőkönyvet és igazolást állít ki, ezzel újabb néhány évre le lehet tudni a teendőt és a biztonságot illetően sem marad kétely.

Amennyiben az Ön otthonában is esedékessé vált a műszaki-biztonsági felülvizsgálat, mielőbb forduljon hozzánk és szakértőink pontról pontra ellenőrzik a rendszert!

Kérdésével forduljon hozzánk bizalommal!

+3670/ 612-3123 +3630/ 213-8006 Küldj üzenetet!
Facebook
youtube
Azonnali elérhetőség
Tel:
0670-6-123-123
0630-2-138-006
Email:
dezsecsoszer@gmail.com