Kérdések a gáz műszaki biztonsági felülvizsgálatról

Kérdések a gáz műszaki biztonsági felülvizsgálatról

A gázkészülékek biztonságos, hosszú távú használatának feltétele, a kijelölt időben elvégzett gáz műszaki biztonsági felülvizsgálat.

Miért kell ellenőrzést tartani?

Egy gázkészüléket, gázzal működtetett rendszert csak akkor lehet üzembe állítani, ha bebizonyosodott, hogy se emberéletet, se pedig vagyontárgyat nem veszélyeztet a működtetése. Ennek érdekében ellenőrzéssel és az erről készült dokumentációval kell bizonyítani, hogy mindenben megfelel a készülék, a rendszer, az érvényben lévő, hatályos jogszabályoknak. Egy rossz műszaki állapotban lévő készülék több energiahasználatot és több költséget is jelenthet a használók számára.

A rossz műszaki állapot, az elhanyagoltság többféle formában is megnyilvánulhat. Mik a tünetei egy gázkészülék, gázrendszer elhanyagoltságának? Az elégtelen szellőzés, az elkoszolódott alkatrészek hatással vannak  az égésre  és csökkentik a gázkészülék hatásfokát.

Mi az ellenőrzés célja?

A gáz műszaki biztonsági felülvizsgálat alapos ellenőrzést jelent, ami kiterjed a teljes készülékre és a rendszerre. A szakembernek át kell vizsgálnia minden csövet, vezetéket, csavart, a rögzítéseket és bekötéseket. A biztonságos szellőzés és füstelvezetés, a megfelelő hatásfok a szabályosan működő rendszer eredménye.

Mikor kell ellenőrzést végezni?

A gáz műszaki biztonsági felülvizsgálat elvégeztetésére ideális esetben minden évben egyszer kell időpontot egyeztetni az erre jogosult szakemberekkel. Jó tudni, hogy azok a berendezések se maradhatnak ki az ellenőrzésből, amiket valamilyen okból átmenetileg nem használnak. A szakembernek meg kell bizonyosodnia arról, hogy nincs e szivárgás, sérülés valahol a rendszerben.

Ki végezheti el az ellenőrzést?

Az ellenőrzést csak az a szakember végezheti el, aki rendelkezik a megfelelő képzettséggel és gyakorlattal,  gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgáló képesítése van.

Keressen minket bizalommal, mert a mi kollégáink precízen és megbízhatóan tudnak segíteni Önnek a gázkészülékekkel kapcsolatos szolgáltatások teljesítésében!

Kérdésével forduljon hozzánk bizalommal!

+3670/ 612-3123 +3630/ 213-8006 Küldj üzenetet!
Facebook
youtube
Azonnali elérhetőség
Tel:
0670-6-123-123
0630-2-138-006
Email:
dezsecsoszer@gmail.com